Radio

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


On the happy occasion of Sankranti, how should we celebrate it in its true spirit? Bhagawan lovingly guides us today.

Sankranti bestows immense joy on animals and birds, nature and everyone, right from a farmer to the king. Sankranti marks the beginning of the sacred time of Uttarayana (sun’s movement toward North). Names may vary, but this festival is celebrated joyously by one and all irrespective of state, religion and nationality. You too should welcome the arrival of the bounteous month of Pushya and celebrate Sankranti in its true spirit by manifesting your inner joy and sharing it with others. The word kranti means change. It signifies a change from misery to happiness, from restlessness to peace and from pain to pleasure. Happiness cannot be purchased in a market nor can it be acquired by worldly means. It should manifest from within. “Start the day with Love, fill the day with Love, end the day with Love - this is the way to God.” If you practice this, you will always remain happy and not be disturbed by sorrows and difficulties.

- Divine Discourse, Jan 14, 2005.

Believe that God resides in all beings. Speak such words as would spread goodness, truth and beauty.
-BABA


Με την ευκαιρία που μας δίνεται να γιορτάσουμε ευτυχισμένοι το Σανκράντι, πώς άραγε πρέπει να το γιορτάζουμε ώστε να τηρούμε το αληθινό πνεύμα αυτής της γιορτής;  Ο Μπάγκαβαν μας καθοδηγεί σήμερα με αγάπη.

 Ο εορτασμός του Σανκράντι χαρίζει απέραντη χαρά στα ζώα και στα πουλιά, στην φύση καθώς και σε κάθε άνθρωπο, από τον απλό αγρότη μέχρι τον μεγάλο βασιλιά. Το Σανκράντι σημειώνει το ξεκίνημα του καθαγιασμένου χρόνου που ο ήλιος κινείται προς τον Βορρά. Τα ονόματα στον κόσμο μπορεί να ποικίλλουν, αλλά τούτο το φεστιβάλ γιορτάζεται χαρμόσυνα από όλους ανεξαίρετα και από τον καθένα ξεχωριστά, ανεξάρτητα μάλιστα από την κατάστασή του,  από την θρησκεία του και από το έθνος στο οποίο ανήκει. Και εσείς οφείλετε να καλωσορίζετε τον ερχομό του γενναιόδωρου Σανκράντι και να το γιορτάζετε με το αληθινό νόημά του, εκδηλώνοντας την εσωτερική σας μεγάλη χαρά, την οποία πρέπει να μοιραζόσαστε με τους άλλους. Η λέξη «κράντι» σημαίνει αλλαγή. Σημαίνει αλλαγή από την αθλιότητα στην ευτυχία, από την ανησυχία και την ταραχή στην ειρήνη και από τον πόνο στην ευχαρίστηση. Η ευτυχία δεν είναι δυνατό να αγοραστεί στην αγορά, ούτε μπορεί να αποκτηθεί με εγκόσμια μέσα. Πρέπει να εκδηλωθεί μέσα από τον εσωτερικό κόσμο σας. «Να ξεκινάτε την ημέρα σας με Αγάπη, να πλημμυρίζετε την ημέρα σας με Αγάπη, να τελειώνετε την ημέρα σας με Αγάπη – αυτός είναι ο δρόμος που σας οδηγεί στον Θεό». Αν εφαρμόζετε στην ζωή σας αυτή την οδηγία,  τότε πάντα θα είσαστε ευτυχισμένοι και δεν θα σας ενοχλούν οι λύπες και οι δυσκολίες της ζωής.    
 
Να πιστεύετε ότι ο Θεός διαμένει μέσα σε όλα τα όντα. Τα λόγια που λέτε να κορπίζουν παντού καλοσύνη, αλήθεια και ομορφιά.
-ΒΑΒΑ



 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο