Radio

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY



Σκέψη της ημέρας


What is the magic transformation that must occur when we worship ‘Gopala’? Bhagawan lovingly guides us today.

Today there is no love between elders and youngsters in the home; children do not revere parents. This moral decline will undermine unity and strength. Moral decline is worse than military decline; it will lead to greater disaster. If you always meditate on ‘mine and me’, how can you be useful to others? Sacrifice is the 'salt' of life; it’s the secret to peace and joy. 'Go' means the senses; so, the name 'Go-pala' (one of God’s names) means, he who controls the senses. And, why should they be controlled? So that they may not stand in the way of sacrifice. All the senses are self-centred and egoistic. They must be educated to be inward-directed, towards the Universal Atma. That is gained by entrusting the senses to Gopala (God). Everyone must pass through sat-karma or good deeds, into the realm of expanding Love and from Love, learn the lesson of sacrifice, dedication and surrender to the one Overlord.

– Divine Discourse, May 27, 1965.

Be like a star, which never wavers from the crescent, but is fixed, in steady faith.
-BABA


Ποια είναι η μαγική μεταμόρφωση που θα μας συμβεί, όταν λατρεύουμε τον «Γκοπάλα», δηλαδή τον Θείο Ποιμένα, τον Κρίσνα; Ο Μπάγκαβαν μας διδάσκει σήμερα με αγάπη και μας καθοδηγεί.
 
Στις μέρες μας, δεν υπάρχει αγάπη μεταξύ των μεγαλυτέρων και των νεωτέρων στην οικογένεια. Τα παιδιά δεν σέβονται τους γονείς τους. Αυτή η ηθική παρακμή θα υπονομεύσει την ενότητα και την δύναμη του ανθρώπου. Η ηθική παρακμή είναι χειρότερη από την στρατιωτική κατάρρευση. Οδηγεί σε μεγαλύτερη καταστροφή. Αν ο νους σας είναι επικεντρωμένος πάντοτε στο «εγώ» και στο «δικό μου», τότε πώς θα μπορέσετε να φανείτε χρήσιμοι και στους άλλους; Να ξέρετε ότι η θυσία είναι το «αλάτι» της ζωής. Είναι το μυστικό που οδηγεί στην ειρήνη και την χαρά. Η λέξη «Γκο» σημαίνει «αισθήσεις» και συνεπώς το Όνομα του Θεού «Γκο-πάλα», σημαίνει εκείνον που ελέγχει τις αισθήσεις. Και γιατί οι αισθήσεις πρέπει να ελέγχονται; Για να μην γίνονται εμπόδιο στην θυσία. Όλες οι αισθήσεις είναι εγωκεντρικές, δηλαδή  εγωιστικές. Πρέπει να εκπαιδευτούν ώστε να στρέφονται προς τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου, δηλαδή προς το Συμπαντικό Άτμα, προς τον Ανώτερο Εαυτό, τον Θεό. Αυτό είναι εκείνο που κερδίζουμε όταν εμπιστευόμαστε τις αισθήσεις μας στον Γκοπάλα, στον Θεό.  Κάθε άνθρωπος οφείλει, κάνοντας καλές πράξεις, να περάσει στο βασίλειο της Αγάπης, η οποία  διευρύνεται και μεγαλώνει. Αυτή η Αγάπη θα διδάξει στον άνθρωπο το μάθημα της θυσίας που γίνεται για χάρη των άλλων, το μάθημα της αφιέρωσης και το μάθημα της παράδοσης στον Ένα, στον Υπέρτατο Κύριο.
 
Να είσαστε σαν το αστέρι, που ποτέ δεν παραλλάζει, αλλά παραμένει σταθερό, με ακλόνητη πίστη και αφοσίωση στον ρόλο του.
-ΒΑΒΑ 


 Source: SAI INSPIRES


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο