Radio

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

THOUGHT FOR THE DAY



Σκέψη της ημέρας

How can we sail safe and secure across the sea of worldly life? Bhagawan lovingly gives us valuable tips today.

You may be in the jungle, but your mind may wander in the market. Similarly, you may be in the market, but by sadhana (spiritual practices) you can secure calmness and peace in your heart in the midst of busiest thoroughfare. Your mind can build a silent refuge or tie you up into complex knots. It binds; it loosens bonds. You can sail safe on the sea of worldly life (samsaar), if you have no leaks in the boat; but through the leaks of lust, anger, greed, delusion, pride and envy (kama krodha, lobha, moha, mada and matsarya), the waters of the worldly life will enter the boat and it will sink, drowning you beyond redemption. Stop all the leaks! Then you need not fear to ride in the sea of samsara, you can benefit by all the chances it gives for training the senses, by widening your affection, deepening the experiences, and strengthening your detachment.

- Divine Discourse, Mar 28, 1967

To secure God’s grace, one must adhere to right conduct and observe purity of thought word and deed.
-BABA


Πώς μπορούμε να διασχίσουμε σώοι και ασφαλείς την θάλασσα της ζωής μας σε τούτο τον κόσμο; Ο Μπάγκαβαν μας δίνει σήμερα πολύτιμες συμβουλές.


Μπορεί να βρισκόσαστε μέσα στη ζούγκλα, αλλά ο νους σας ίσως περιπλανιέται στην αγορά. Ομοίως, μπορεί να βρισκόσαστε στην αγορά, αλλά με την πνευματική σας άσκηση είναι δυνατό να εξασφαλίζετε γαλήνη και ειρήνη στην καρδιά σας στη μέση ενός δρόμου που σφύζει από κίνηση. Ο νους σας μπορεί να χτίσει ένα σιωπηλό προστατευτικό καταφύγιο ή να σας δέσει με πολυσύνθετους κόμπους. Ο νους δένει και δεσμεύει, αλλά και χαλαρώνει τα δεσμά. Μπορείτε να ταξιδέψετε ασφαλείς στην θάλασσα της εγκόσμιας ζωής, αν η βάρκα σας δεν κάνει νερά. Αν όμως η βάρκα σας κάνει νερά από διαρροές, όπως είναι οι διαρροές του ένοχου πόθου, του θυμού, της απληστίας, της αυταπάτης, της αλαζονείας και του φθόνου, τότε τα νερά της κοσμικής ζωής εισβάλλοντας στην βάρκα θα την βυθίσουν πνίγοντας και εσάς, που έτσι δεν θα μπορέσετε να απελευθερωθείτε. Φροντίστε να κλείσετε όλες τις τρύπες της βάρκας κι έτσι να σταματήστε τις διαρροές! Τότε δεν θα χρειαστεί να φοβηθείτε διασχίζοντας την θάλασσα της εγκόσμιας ζωής. Μπορείτε μάλιστα να επωφεληθείτε από τις ευκαιρίες που σας δίνει η ζωή ώστε να εξασκήσετε τις αισθήσεις σας, να διευρύνετε την αγάπη σας, να εμπλουτίσετε τις εμπειρίες σας, και να ενδυναμώσετε την απαλλαγή σας από τις προσκολλήσεις.


Για να εξασφαλίσει ο άνθρωπος την Χάρη του Θεού, πρέπει να προσηλωθεί στην ορθή συμπεριφορά και να εφαρμόζει την αγνότητα στις σκέψεις, τα λόγια και τις πράξεις του.
-ΒΑΒΑ



Source: SAI INSPIRES

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο