Radio

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What are the five essential key points that every sincere aspirant must practice every day and why? Bhagawan lovingly underscores it to us today.
I am insisting on five points of discipline which will transform your homes and villages into Prasanthi Nilayams. ‘Silence’ is the first step that makes the other steps easy; it promotes self-control and reduces chances of anger, hate, malice, greed and pride. Besides, you can hear God’s footsteps only when silence reigns in the mind. ‘Cleanliness’ is the doorway to Godliness. Inner and outer cleanliness are essential to install God in your heart. ‘Service’ broadens your vision, widens awareness and deepens compassion. All are waves on the same sea. Service teaches you to be firm in this knowledge. ‘Love’ - Do not calculate or weigh the reaction, result or reward. Love calls; love responds. Love is God, live in Love. ‘Non-hatred’ towards all - No being must be looked down upon as inferior, unimportant, or expendable. Each of you are allotted your role in the drama designed by the Almighty. Do not slight, insult or injure any being; for, He is in every being and your slight becomes a sacrilege.

- Divine Discourse, Jul 19, 1970

Keep the name of the Lord always radiant on your tongue and mind. It will keep the antics of the mind under control.
-BABA


Ποια είναι τα πέντε ουσιαστικά κρίσιμα σημεία που κάθε ειλικρινής αναζητητής πρέπει καθημερινά να προσέχει και γιατί; Ο Μπάγκαβαν μας τα επισημαίνει σήμερα με αγάπη.

Επιμένω σε πέντε σημεία πνευματικής πειθαρχίας, που αν τα ακολουθήσετε θα μετατρέψουν το σπίτι και το χωριό σας σε «Κατοικία της Ύψιστης Ειρήνης». Το πρώτο βήμα είναι η «Σιωπή» - αυτό κάνει εύκολα και τα άλλα βήματα. Η σιωπή προάγει τον αυτοέλεγχο και μειώνει τις πιθανότητες να εκδηλωθεί ο θυμός, το μίσος, η κακία, η απληστία και η αλαζονεία. Εκτός αυτού, μπορείτε να ακούσετε τα βήματα του Θεού μόνο όταν η σιωπή βασιλεύει στον νου σας. Το δεύτερο βήμα είναι η «Καθαριότητα». Η Καθαριότητα και η αγνότητα, είναι η πόρτα που οδηγεί στην ευσέβεια. Η εσωτερική καθαριότητα, δηλαδή η αγνότητα του εσωτερικού κόσμου σας, αλλά και η εξωτερική καθαριότητα (του σώματος και του περιβάλλοντος) είναι απαραίτητες για να εγκατασταθεί ο Θεός στην καρδιά σας. Το τρίτο βήμα είναι η «Προσφορά υπηρεσίας». Αυτή διευρύνει το όραμά σας, τον πνευματικό σας ορίζοντα, διευρύνει την συνειδητοποίησή σας και δίνει βάθος στην συμπόνια σας. Τα πάντα είναι κύματα στην επιφάνεια της ίδιας θάλασσας. Η προσφορά υπηρεσίας σας διδάσκει να μένετε σταθεροί σε τούτη την γνώση. Το τέταρτο βήμα είναι η «Αγάπη» - Μην υπολογίζετε ή μην μετράτε την αντίδραση, το αποτέλεσμα ή την ανταμοιβή στην προσπάθειά σας. Η Αγάπη είναι αυτή που καλεί, που φωνάζει; Η Αγάπη και πάλι είναι αυτή που ανταποκρίνεται, που αντηχεί. Αγάπη είναι ο Θεός, να ζείτε μέσα στην Αγάπη. Το πέμπτο βήμα είναι «Κανένα μίσος». Να μην μισείτε απολύτως κανένα. – Δεν πρέπει να υποτιμάτε κανένα πλάσμα ως κατώτερο, ασήμαντο ή αναλώσιμο. Στον καθένα σας αντιστοιχεί ο ρόλος που του ανατίθεται για να τον παίξει στο δράμα που σχεδιάζει ο Παντοδύναμος Κύριος. Μην μειώνετε και καταφρονείτε κανένα, μην προσβάλλετε και πληγώνετε οποιονδήποτε. Γιατί Εκείνος βρίσκεται μέσα σε κάθε πλάσμα και η καταφρόνια σας προς το πλάσμα αυτό γίνεται ιεροσυλία.

Να έχετε το όνομα του Κυρίου συνεχώς ακτινοβόλο στη γλώσσα σας και στον νου σας. Κι έτσι, το Όνομα του Κυρίου θα τηρεί υπό έλεγχο τις γελοιότητες που κάνει ο νους σας.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο