Radio

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the need for spiritual practices in this day and age? How can we profit from Grace? Bhagawan beautifully describes with memorable examples.

God's grace is like the shower of rain or sunlight. You must do some spiritual practice (sadhana) to receive it, the sadhana of keeping a pot upright to receive the rain, or opening the door of your heart so that the Sun may illumine it. Like the music that is broadcast over the radio, it is all around you; but you must switch on your receiver and tune to the wavelength so that you can enjoy it. Do at least little sadhana and pray for grace. Grace will set everything right. Grace will grant you self-realisation (Atma Sakshatkara) and other incidental benefits too like a happy contented life and a cool courageous temper established in unruffled peace. The plantain tree has bunches of fruits as its main gift. But its leaves, soft core of the trunk and flower bud are subsidiary items that can be profitably used. This is the nature of grace. It fulfils a variety of wants.

- Divine Discourse, Mar 29, 1968

Water flows from higher level to lower levels. God’s grace too is like that. It flows down to those who are filled with humility.
-BABA


Σήμερα και τούτη την εποχή, πόσο άραγε χρειαζόμαστε τις πνευματικές μας ασκήσεις; Πώς μπορούμε να επωφεληθούμε από την Χάρη του Θεού; Ο Μπάγκαβαν αναφέρεται όμορφα στο θέμα αυτό χρησιμοποιώντας αλησμόνητα παραδείγματα.

 Η Χάρη του Θεού είναι σαν την μπόρα της βροχής ή σαν την ακτινοβολία του ηλιακού φωτός. Πρέπει να κάνετε κάποιες πνευματικές ασκήσεις, προκειμένου να δεχτείτε την Χάρη του Θεού – δηλαδή πρέπει να κάνετε κάποιες ασκήσεις με τις οποίες θα μπορέσετε να κρατήσετε όρθιο το δοχείο, ώστε να συγκεντρώσετε σ’ αυτό την βροχή που πέφτει ή να ανοίξετε την πόρτα της καρδιάς σας, ώστε να περάσει μέσα το φώς του Ήλιου και να την φωτίσει.  Η Χάρη του Θεού είναι σαν την μουσική που την εκπέμπει ο ραδιοφωνικός σταθμός. Βρίσκεται διάχυτη γύρω σας, αλλά πρέπει να ανοίξετε τον διακόπτη του ραδιοφώνου σας και να εντοπίσετε το ακριβές μήκος κύματος, ώστε να μπορέσετε να την ακούσετε και να την απολαύσετε. Πρέπει να κάνετε τουλάχιστο λίγη πνευματική άσκηση και να προσευχόσαστε για την Χάρη του Θεού. Η Χάρη του Θεού θα βάλει σε τάξη τα πάντα. Θα σας αξιώσει να φτάσετε στην  αυτοπραγμάτωση, καθώς και σε άλλα οφέλη - όπως είναι μια ευτυχισμένη ζωή  πλημμυρισμένη από ικανοποίηση και από ψύχραιμη θαρραλέα διάθεση στηριγμένη σε αδιατάρακτη ειρήνη. Το δέντρο της μπανανιάς των Αντιλλών παράγει καρπούς σε τσαμπιά, που αποτελούν το κύριο δώρο του. Αλλά και τα φύλλα του δέντρου αυτού, η τρυφερή καρδιά του κορμού του, και τα μπουμπούκια του άνθους του, είναι πρόσθετα χρήσιμα προϊόντα που προσφέρει το δέντρο αυτό και  μπορούν να χρησιμοποιηθούν επωφελώς. Αυτή τη φύση έχει και η Θεία Χάρη.  Δηλαδή, ικανοποιεί μια ολόκληρη ποικιλία από ανάγκες.

 Το νερό ρέει από ανώτερα επίπεδα προς τα χαμηλότερα. Το ίδιο συμβαίνει και με την Χάρη του Θεού. Ρέει από τα ψηλά και παρέχεται σ’ εκείνους που είναι γεμάτοι ταπεινοσύνη.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο