Radio

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



What is the true Yoga we all must aspire to master? Bhagawan lovingly answers this question for us today.

Sage Patanjali defines Yoga as the control (nirodha) of the agitations (vrittis) of your mind (chitta). When your mind is stilled and is free from waves produced by the wind of desire, then you become a Yogi! Lord Krishna is called Yogeeshwara in the Gita, for, as the highest Yogi He is the ocean that is unaffected by the waves which agitate the surface. Indeed, young Lord Krishna danced on the hood of the serpent Kaliya and forced it to vomit its poison! The inner significance is that He rendered the poisonous snake (sensual desires) harmless! Yoga that enables you to practice sense control and not merely breath control, is the best way to attain the Yogeeshwara. Transcend the ‘many-consciousness’ (anekatwa bhava) and cultivate ‘One Consciousness’ (ekatwa bhava)! That will end strife, grief, pain and pride. See all as many expressions of the One Lord, as manifold bulbs of various colours and wattage lit by the same current.

– Divine Discourse, May 10, 1969.

Practice Sadhana relentlessly to discipline your mind and to develop your moral and mental strength.
-BABA


Τί είναι η αληθινή Γιόγκα, την οποία πρέπει να φιλοδοξούμε να  την κατέχουμε και να την εφαρμόζουμε τέλεια; Ο Μπάγκαβαν απαντά σήμερα με αγάπη σ’ αυτή την ερώτηση. 

 Ο σοφός Πατάντζαλι δίνει τον ορισμό της Γιόγκα και λέει ότι είναι ο έλεγχος, η χαλιναγώγηση, που ασκούμε ώστε να σταματήσουμε την ανησυχία που συγκλονίζει τον νου. Όταν ο νους σας ηρεμεί και απαλλάσσεται από τους κυματισμούς που του προκαλεί ο άνεμος των επιθυμιών, τότε γινόσαστε Γιόγκι! Ο Κρίσνα, στην Γκίτα ονομάζεται Ύψιστος Γιόγκι (Γιόγκισβαρα). Ο Κρίσνα είναι ο μέγας ωκεανός, ο οποίος παραμένει ανεπηρέαστος από τα κύματα που ταράζουν μόνο την επιφάνεια. Πραγματικά, ο  νεαρός Κρίσνα χόρευε πάνω στην κουκούλα του φιδιού, το οποίο ονομαζόταν Καλίγια. Με αυτόν τον τρόπο, το  ανάγκασε να βγάλει από το στόμα του και να απορρίψει το δηλητήριο που είχε μέσα του! Το βαθύτερο νόημα αυτού του περιστατικού είναι ότι ο Κρίσνα έκανε το φαρμακερό φίδι (που συμβολίζει τις αισθησιακές επιθυμίες) ανίκανο πλέον να βλάψει! Η Γιόγκα, που σας παρέχει την ικανότητα να ελέγχετε τις αισθήσεις και όχι απλά την αναπνοή, είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να φτάσετε στον Ύψιστο Γιόγκι και να ενωθείτε μαζί Του. Ξεπεράστε την κατάσταση όπου συνειδητοποιείτε και αντιλαμβανόσαστε την πολλαπλότητα των πραγμάτων και φτάστε στο σημείο να καλλιεργείτε την αντίληψη ότι όλα είναι Ένα. Αυτό θα δώσει τέλος στην διαμάχη, στην θλίψη, στον πόνο και στην αλαζονεία. Να βλέπετε τα πάντα ως πολλές εκφράσεις του Ενός Κυρίου, ως πολυποίκιλους λαμπτήρες που έχουν διαφορετικά χρώματα και διαφορετική τάση σε βολτ, αλλά όλοι ανάβουν με το  ίδιο ηλεκτρικό ρεύμα.

 Να εφαρμόζετε τις πνευματικές σας ασκήσεις ακαταμάχητοι, για να πειθαρχήσετε τον νου σας και να αναπτύξετε την ηθική και την διανοητική σας δύναμη.
-ΒΑΒΑ 


 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο