Radio

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



What should we do to make our days in this world a path of flowers? Bhagawan lovingly explains to us today.

Without delving deep into the significance of all that happens around them, people lead superficial lives. If only people meditate on the reality of one’s own existence, knowledge and joy, they will establish firm contact with the Source of all existence, all knowledge and all bliss. Without taking the first step towards self-inquiry, how can one derive self-satisfaction, infinite power and wisdom? You have it in your power to make your days on earth a path of flowers, instead of a path of thorns. Recognise the Divine Resident in every heart and life will be smooth, soft and sweet. God will be the fountain of Love in your heart and in the hearts of all with whom you come in contact with. Adore everyone as you adore Sai. Allow the other person as much freedom as you like to enjoy; do unto them just as you would like to be done to you. That is the sum and substance of Sadhana.

– Divine Discourse, May 11, 1975.

Duty must be done with skill, sincerity and selfless love.
-BABA


Τί πρέπει να κάνουμε ώστε οι ημέρες μας σε τούτον τον κόσμο να είναι ένα μονοπάτι γεμάτο λουλούδια; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα με αγάπη.

 Οι άνθρωποι ζουν με επιπολαιότητα την ζωή τους, αφού δεν ερευνούν με επιμονή και σε βάθος τη σημαντικότητα για το καθετί που γίνεται γύρω τους. Αν οι άνθρωποι διαλογίζονταν την πραγματικότητα της ύπαρξής τους, της γνώσης τους και της χαράς τους, θα καθιέρωναν ακλόνητη επαφή και δεσμό με την Πηγή όλων των υπάρξεων, όλης της γνώσης και κάθε χαράς και ευδαιμονίας. Χωρίς να κάνετε το πρώτο βήμα προς την έρευνα του εαυτού σας, πώς θα μπορέσετε να αντλήσετε ικανοποίηση για την πορεία σας, για την απέραντη δύναμή σας και για την ανώτερη γνώση σας; Με την δύναμη που διαθέτετε, μπορείτε να κάνετε τις μέρες της ζωής σας στη γη ένα χαρούμενο μονοπάτι γεμάτο λουλούδια - όχι ένα θλιβερό μονοπάτι γεμάτο αγκάθια. Δείτε και αναγνωρίσετε τον Θείο Ένοικο, που βρίσκετε μέσα σε κάθε καρδιά, και τότε η ζωή θα είναι ομαλή, απαλή και γλυκιά. Ο Θεός θα είναι η πηγή της Αγάπης μέσα στην καρδιά σας και μέσα στην καρδιά όλων εκείνων που συναναστρεφόσαστε. Να υπεραγαπάτε και να λατρεύετε τον καθένα καθώς υπεραγαπάτε και λατρεύετε τον Σάι. Όσην ελευθερία θέλετε να χαιρόσαστε εσείς οι ίδιοι, τόση να δίνετε και στον άλλο. Να κάνετε στους ανθρώπους εκείνο ακριβώς, που θα θέλατε να κάνουν κι εκείνοι για εσάς. Αυτό είναι συνοπτικά το περιεχόμενο της πνευματικής άσκησης.    

 Πρέπει να ασκούμε τα καθήκοντά μας χρησιμοποιώντας τις ικανότητές μας, με ειλικρίνεια και ανιδιοτελή αγάπη.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο