Radio

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the foundation in our life that we must enrich? Bhagawan lovingly reminds us so we may resolve to develop it on this auspicious Deepavali day.

Do not be carried away by others’ opinions – either good or bad. Develop your own line of thinking, based on your conscience. Develop self confidence. Where there is self-confidence, there will be self-satisfaction. Where there is self-satisfaction, there will be self-sacrifice. And through self-sacrifice comes self-realisation. Self-confidence is the foundation for the building; it remains below the surface of the earth. Self-satisfaction represents the walls, self-sacrifice is the roof, and the life in this house is self-realisation. Without the foundation of self-confidence, self-realisation cannot be achieved. Therefore, build up your self-confidence slowly. In this process, start early, drive slowly and reach your goal of self-realisation safely. First and foremost, develop love. It is easier to cultivate love than all other qualities. There is nothing in this world which cannot be achieved with love.

- Divine Discourse, Nov 4, 2002.

Good character is built up by constant practice of good actions.
-BABΑ


Ποιο είναι το θεμέλιο στη ζωή μας που πρέπει να το ενισχύσουμε; Ο Μπάγκαβαν μας το θυμίζει σήμερα με αγάπη, για να μπορέσουμε να το κατορθώσουμε με την ευκαιρία της ευλογημένης γιορτής του Ντιπάβαλι.

 Μην παρασυρόσαστε από τη γνώμη των άλλων – ανεξάρτητα από το αν τούτοι είναι καλοί άνθρωποι ή κακοί. Φροντίστε να αναπτύξετε τον δικό σας τρόπο σκέψης, με βάση την συνείδησή σας. Να καλλιεργείτε και να αναπτύσσετε την αυτοπεποίθησή σας. Εκείνος που έχει αυτοπεποίθηση είναι ικανοποιημένος από τον εαυτό του. Όπου υπάρχει αυτή η ικανοποίηση εκεί υπάρχει και η αυτοθυσία. Με την αυτοθυσία φτάνουμε στην αυτοπραγμάτωση, δηλαδή στην πλήρη ανάπτυξη των δυνάμεών μας και στην συνειδητοποίηση του ανώτερου εαυτού μας. Η αυτοπεποίθηση είναι το θεμέλιο της οικοδομής. Παραμένει κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Η ικανοποίηση από τον εαυτό μας αποτελεί τους τοίχους της οικοδομής, η αυτοθυσία είναι η σκεπή και η ζωή μέσα σε τούτο το σπίτι είναι η αυτοπραγμάτωση. Χωρίς, λοιπόν,  το θεμέλιο της αυτοπεποίθησης δεν μπορούμε να φτάσουμε στην αυτοπραγμάτωση. Αυτά σημαίνουν ότι πρέπει σιγά-σιγά να οικοδομήσετε την αυτοπεποίθησή σας. Η διαδικασία είναι να ξεκινήσετε νωρίς, να οδηγείτε το αυτοκίνητό σας αργά και προσεκτικά, ώστε τελικά να φτάσετε με ασφάλεια και σιγουριά στον προορισμό σας, δηλαδή στην αυτοπραγμάτωση. Πρώτα απ’ όλα, όμως, φροντίστε να καλλιεργήσετε και να αναπτύξετε την αγάπη. Είναι πιο εύκολο να καλλιεργήσετε την αγάπη μεταξύ όλων των άλλων αρετών. Δεν υπάρχει τίποτε σε τούτο τον κόσμο, που να μη μπορείτε να το πετύχετε, με την βοήθεια της αγάπης.       

 Ο καλός χαρακτήρας διαμορφώνεται και ενισχύεται με την αδιάκοπη επιτέλεση καλών πράξεων.
-ΒΑΒΑ



Source: SAI INSPIRES







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο