Radio

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is true devotion? Why is it supreme? What does it take to practice true devotion? Bhagawan lovingly reminds us today.

Amongst all forms of spiritual practices, devotion or Bhakti is the easiest and holiest. Bhakti is derived from the root ‘Bhaj’, with the suffix ‘ti.’ It denotes a feeling of friendship coupled with awe. For someone who is a product of the attributes or gunas, to understand what transcends the gunas, an attitude of humility and reverence is required. Bhakti calls for utilising the mind, speech and body to worship the Lord. It represents total love. Devotion and love are inseparable and interdependent. Sage Narada declared that worshipping the Lord with boundless love is Bhakti. Vyasa held that it is performing worship with love and adoration. Sage Garga declared that it is serving the Lord with purity of mind, speech and body. Yajnavalkya held that true Bhakti consists in controlling the mind, turning it inwards and enjoying the bliss of communion with the Divine. Although many sages have expressed different views about the nature of Bhakti, the basic characteristic of devotion is Love. Bhakti is the path to salvation. 

Divine Discourse, Oct 8, 1986


True Devotion is concentration of the mind on God and experiencing oneness with the Divine.
-BABA


Τί είναι η αληθινή αφοσίωση; Γιατί έχει υπέρτατη σημασία; Τί χρειάζεται για να  εφαρμόσουμε την αληθινή αφοσίωση; Ο Μπάγκαβαν μας το υπενθυμίζει σήμερα με αγάπη. 


Μεταξύ όλων των μορφών της πνευματικής άσκησης, η Αφοσίωση (Μπάκτι) είναι η πιο εύκολη και η περισσότερο καθαγιασμένη. Η λέξη Αφοσίωση (Bhakti) προέρχεται από την ρίζα “Bhaj” και την κατάληξη “ti”. Και σημαίνει ότι αισθάνομαι φιλία και έχω βαθύτατο σεβασμό. Ο άνθρωπος, που είναι προϊόν των τριών ιδιοτήτων  που έχουν οι γκούνες, προκειμένου να καταλάβει τί είναι αυτό που ξεπερνάει αυτές τις ιδιότητες, πρέπει να διακατέχεται από ταπεινότητα και σεβασμό. Η Αφοσίωση απαιτεί από τον άνθρωπο να χρησιμοποιεί τον νου του, την  ομιλία του και το σώμα του προκειμένου να λατρεύει τον Κύριο. Η Αφοσίωση εκφράζει την αγάπη στο σύνολό της. Η Αφοσίωση και η αγάπη είναι αξεχώριστες και η μια εξαρτάται από την άλλη. Ο σοφός Νάραντα είπε ότι Αφοσίωση είναι η λατρεία προς τον Κύριο, που γίνεται με  απεριόριστη αγάπη. Ο Βιάσα υποστήριζε ότι Αφοσίωση είναι η επιτέλεση της λατρείας που γίνεται με αγάπη, με απόλυτη προσήλωση και με ολοκληρωτικό δόσιμο. Ο σοφός Γκάργκα είπε ότι Αφοσίωση είναι το να υπηρετεί ο άνθρωπος τον Κύριο έχοντας αγνότητα στον νου του, στα λόγια του και στο σώμα του. Ο Γιαγκναβάλκια υποστήριζε ότι η αληθινή αφοσίωση είναι ο έλεγχος του νου, ο προσανατολισμός του προς τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου και η απόλαυση της ευδαιμονίας που προκύπτει από την επικοινωνία με τον Θεό. Παρότι πολλοί σοφοί διατύπωσαν διαφορετικές απόψεις σχετικά με την φύση της Αφοσίωσης, το βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα της Αφοσίωσης είναι η Αγάπη. Η Αφοσίωση είναι ο δρόμος που οδηγεί τον άνθρωπο στην Σωτηρία.        


Αληθινή Αφοσίωση είναι η επικέντρωση του νου στον Θεό και η βίωση της απόλυτης ενότητας στο Ένα μαζί Του.
-ΒΑΒΑ 



 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο