Radio

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the essence of all our spiritual practices? Bhagawan lovingly reminds us today.

Everyone must develop the spirit of tyaga (sacrifice). You must serve others through the God-gifted body. You must cherish only good and noble thoughts in your mind. You must use your wealth for supporting educational and other institutions to help the people. Offer food to the starving and needy. This is the way to lead a purposeful and sublime life. Life has been given to you not to fatten yourself. The body is the basic instrument for the practice of Dharma (duties). Dedicate your entire time to service and the discharge of your duties. Your Sadhana (spiritual efforts) must not be for selfish ends. It must promote the good of others. Sanctify your lives by giving up selfishness and cultivating selfless love for others. God alone can transform your spiritual efforts into a transcendental experience. You already have the vision of the Divine (sakshatkara). The vision does not come from outside. It is within you, because the Divine is omnipresent.

- Divine Discourse, Jul 7, 1990

A pure and loving heart is the essence and purpose of all spiritual practices.
-BABA


Ποιο είναι το ουσιαστικό περιεχόμενο  όλων των πνευματικών μας ασκήσεων; Ο Μπάγκαβαν μας το υπενθυμίζει σήμερα με αγάπη.

 Κάθε άνθρωπος οφείλει να αναπτύξει το πνεύμα της θυσίας. Πρέπει να φροντίζετε τους άλλους χρησιμοποιώντας γι αυτό τον σκοπό το σώμα, που σας δώρισε ο Θεός. Πρέπει να τρέφετε μέσα στον νου σας μόνο καλές και υψηλής ευγένειας σκέψεις. Έχετε καθήκον να διαθέτετε τα πλούτη σας, για να υποστηρίζετε εκπαιδευτικά και άλλα ιδρύματα, που έχουν ως σκοπό τους να βοηθούν τον κόσμο. Να προσφέρετε τροφή στους πεινασμένους και στους άπορους. Αυτός είναι ο τρόπος για να ζείτε υπέροχη ζωή, που ο σκοπός της είναι ανώτερος. Η ζωή δεν σας δόθηκε για να καλοπερνάτε και να παχαίνετε το σώμα σας. Το σώμα είναι το βασικό όργανο για να ζείτε ακολουθώντας τους κανόνες της ηθικής και ενάρετης ζωής. Να αφιερώνετε όλον τον χρόνο σας στην προσφορά υπηρεσίας και στην εκπλήρωση των καθηκόντων σας. Η πνευματική σας άσκηση δεν πρέπει να εξυπηρετεί εγωιστικούς σκοπούς. Πρέπει να βελτιώνει το καλό των άλλων. Φροντίστε να εξαγιάσετε την ζωή σας απαλλασσόμενοι από τον εγωισμό και καλλιεργώντας την ανιδιοτελή αγάπη σας για χάρη των άλλων. Μόνο ο θεός μπορεί να μεταμορφώσει τον πνευματικό σας αγώνα και να τον κάνει υπεραισθητή εμπειρία, δηλαδή βίωμα πέρα από τις αισθήσεις σας. Ήδη έχετε το όραμα του Θεού. Αυτό το όραμα δεν έρχεται από τον εξωτερικό κόσμο. Βρίσκεται μέσα σας, διότι ο Θεός είναι πανταχού παρών.   
 
Μια αγνή καρδιά που αγαπά αποτελεί την ουσία και τον σκοπό όλων των πνευματικών ασκήσεων.
-ΒΑΒΑ 




Source: SAI INSPIRES





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο