Radio

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the most profitable spiritual exercise? Bhagawan lovingly answers this important question for us today with simple illustrations.

The passionate and ignorant (Rajasic and Tamasic) forces besieging your heart are bent on your downfall. Just as they give calcium and vitamin tablets to cure anaemia, take Repetition-of-the-Name tablets to get rid of mental anaemia and other illnesses. The Lord’s Name is the Narasimha for the Hiranyakasipu of the mind (the Avatar Narasimha slew the evil Hiranyakasipu). There are some throat pastilles or lozenges, which you have to keep in your mouth and swallow slowly in order to relieve a cough; similarly, keep the Lord’s Name on your tongue and imbibe its taste slowly to get rid of the troublesome upsurge of passions and emotions. Keep the Name lit on the tongue; it will illumine your interior and also the exterior. It will cleanse your mind as well as minds of those who listen to the Name when you recite it. Keeping it on the tongue is like keeping a lamp lit on the entrance doorstep of your house.

- Divine Discourse, Apr 29, 1963

Repetition of the Lord’s Name (namasmarana)  is the best spiritual discipline; it is the most beneficial good action you can do forever.
-BABA


Ποια είναι η πιο επωφελής πνευματική άσκηση; Ο Μπάγκαβαν απαντά σήμερα με αγάπη για χάρη μας στη σημαντική τούτη ερώτηση χρησιμοποιώντας απλά παραδείγματα.
 
Οι δυνάμεις του πάθους και της άγνοιας, που πολιορκούν την καρδιά σας, είναι αποφασισμένες να προκαλέσουν την κατάρρευση και τον ξεπεσμό σας. Όπως για την θεραπεία της αναιμίας χορηγούνται δισκία ασβεστίου και βιταμινών, έτσι κι εσείς χρησιμοποιήστε την Επανάληψη του Ονόματος του Θεού ως φάρμακο, για να απαλλαχτείτε από την αναιμία του νου σας και τις άλλες αρρώστιες του. Το Όνομα του Κυρίου μοιάζει σε δραστικότητα με το Αβατάρ Ναρασίμα που αφάνισε τον διεφθαρμένο Xιρανγιακασίπου.  Υπάρχουν κάποιες παστίλιες για τον λαιμό που πρέπει να τις διατηρείτε στο στόμα και να τις απορροφάτε σιγά-σιγά ώστε έτσι να ανακουφιστείτε από τον βήχα. Κατά παρόμοιο τρόπο, κρατείστε το Όνομα του Κυρίου στη γλώσσα σας και απορροφήστε την γευστική του ουσία για να απαλλαγείτε από το ξεσήκωμα και την τρικυμία των παθών και των δυνατών συγκινήσεών σας. Κρατήστε το Όνομα αναμμένο στη γλώσσα σας. Θα φωτίζει τον εσωτερικό και τον εξωτερικό κόσμο σας. Θα εξαγνίζει τον νου σας καθώς και τον νου όσων θα σας ακούνε να το απαγγέλλετε. Το Όνομα του Κυρίου, που το επαναλαμβάνετε με τη γλώσσα σας, μοιάζει με την λυχνία που την κρατάτε αναμμένη στο σκαλοπάτι της εισόδου του σπιτιού σας.            
 Η επανάληψη του Ονόματος του Κυρίου είναι άριστη πνευματική άσκηση. Είναι η πιο επωφελής καλή πράξη που μπορείτε να κάνετε στη ζωή σας.

-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο