Radio

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the effective immunity against the greatest disease of our times? Bhagawan lovingly shares with us the secret.

The greatest disease is the absence of peace. When the mind is peaceful, your body will be healthy. So everyone who craves for good health must pay attention to their emotions, feelings, and motives that animates them. Just as you wash clothes, you must wash your mind free from dirt every day. To cleanse your mind you should mix in good company and avoid dirt elements like falsehood, injustice, indiscipline, cruelty, hate, etc. Truth, righteousness, peace, love - these form the clean elements. If you inhale the pure air of clean elements, your mind will be free from evil viruses and bacilli, and you will be mentally sturdy and physically strong. As Swami Vivekananda said, you should have nerves of steel and muscles of iron. You must brim in hope and joy as your unshakable resolution, not display despair and dejection.

- Divine Discourse, Sep 21, 1960.

All your activities must be dedicated to God for the highest good. Then it will provide good health to your body and mind.
-BABA


Με ποια αποτελεσματική ανοσία θα αντιμετωπίσουμε την πιο μεγάλη ασθένεια των καιρών μας; Ο Μπάγκαβαν μοιράζεται μαζί μας με αγάπη τούτο το μυστικό.
 
Η πιο μεγάλη αρρώστια είναι η έλλειψη γαλήνης. Όταν ο νους σας είναι ειρηνικός, τότε το σώμα σας θα είναι υγιές. Έτσι, ο καθένας σας, που βαθύτατα επιθυμεί να έχει καλή υγεία, πρέπει να προσέχει ιδιαίτερα τις έντονες συγκινήσεις και τα συναισθήματά του καθώς και ό,τι τα ζωντανεύει και τα κινητοποιεί. Ακριβώς όπως πλένετε τα ρούχα σας, έτσι πρέπει και να καθαρίζετε καθημερινά τον νου σας και να τον απαλλάσσετε  από τους ρύπους. Προκειμένου να εξαγνίσετε τον νου σας, οφείλετε να μετέχετε σε καλές συναναστροφές και να αποφεύγετε τις βρωμιές όπως είναι το ψέμα, η αδικία, η απειθαρχία, η σκληρότητα, το μίσος κλπ. Η αλήθεια, η ενάρετη συμπεριφορά, η ειρήνη και η αγάπη – όλα αυτά είναι  αγνά στοιχεία. Αν εισπνέετε τον καθαρό αέρα, των αγνών στοιχείων, ο νους σας θα απελευθερωθεί από τους ιούς του κακού και τους βάκιλους, και τότε θα είσαστε πνευματικά ρωμαλέοι και σωματικά δυνατοί. Όπως το έχει πει ο Σουάμι Βιβεκανάντα, πρέπει τα νεύρα σας να είναι από ατσάλι και οι σωματικοί μύες σας από σίδερο. Πρέπει να αποφασίσετε ακλόνητα να είσαστε πλημμυρισμένοι από ελπίδα και χαρά και να μην δείχνετε απελπισία και θλίψη. 

 Όλες οι δραστηριότητές σας πρέπει να αφιερώνονται στον Θεό για χάρη του ύψιστου αγαθού. Αυτή η συμπεριφορά θα εξασφαλίσει καλή υγεία στο σώμα σας και στον νου σας.

-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο