Radio

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


Why is equanimity a very important virtue? Bhagawan lovingly answers this important question for us today.

Good and bad, wealth and poverty, praise and blame go together in this world. You cannot derive happiness out of happiness (na sukhat labhate sukham). Happiness comes only out of sorrow. A wealthy man today may become a pauper tomorrow. Similarly, a pauper may become a rich man some day or other. Today you are being praised, but tomorrow you may be criticised. To consider praise and blame, happiness and sorrow, prosperity and adversity with equal-mindedness is the hallmark of a true human being. The Gita declares, “Remain equal-minded in happiness and sorrow, gain and loss, victory and defeat (sukha dukhe same kritva labhalabhau jayajayau). You can truly enjoy your life as a human being only when you consider both sorrow and happiness, profit and loss with equanimity. There is no value for happiness without sorrow. Therefore, welcome sorrow if you want to experience real happiness.

- Divine Discourse, Jul 9, 1996.

True devotion lies in accepting both pleasure and pain with equal – mindedness-BABA


Γιατί η αταραξία είναι πολύ σπουδαία αρετή; Ο Μπάγκαβαν απαντά σήμερα με αγάπη για χάρη μας σε τούτη την σημαντική ερώτηση.
 
Το καλό και το κακό, ο πλούτος και η φτώχια, ο έπαινος και η κατάκριση  συμβαδίζουν σε τούτο τον κόσμο. Δεν μπορείτε να αντλήσετε ευτυχία από την ευτυχία. Η ευτυχία προέρχεται μόνο από την δυστυχία. Ο άνθρωπος που σήμερα είναι πλούσιος, μπορεί αύριο να είναι ζητιάνος. Παρομοίως, εκείνος που είναι σήμερα πάμπτωχος μπορεί κάποια μέρα να γίνει πλούσιος. Σήμερα σας εξυμνούν, αλλά αύριο μπορεί να σας κατακρίνουν. Το να θεωρείτε τον έπαινο και την κατάκριση, την ευτυχία και την δυστυχία, την ευημερία και την αντιξοότητα ως ισότιμες και ισάξιες καταστάσεις, αυτό αποτελεί σημάδι που φανερώνει ότι είσαστε ένα αληθινό ανθρώπινο όν. Στην Γκίτα διαβάζουμε να διακηρύσσεται: «Να μένετε αδιάφοροι απέναντι στην ευτυχία και την δυστυχία, το κέρδος και την ζημία, την νίκη και την ήττα». Μπορείτε στ’ αλήθεια να χαρείτε, την ζωή σας σαν άνθρωποι, μόνο όταν αντιμετωπίζετε με αταραξία την δυστυχία και την ευτυχία, το κέρδος και την ζημία. Η ευτυχία δεν έχει καμιά αξία χωρίς την δυστυχία. Συνεπώς, να καλωσορίζετε την θλίψη, αν θέλετε να βιώσετε την πραγματική ευτυχία.       
 
Η αληθινή αφοσίωση συνίσταται στην αποδοχή τόσο της ευχαρίστησης όσο και του πόνου με νοοτροπία αταραξίας.
-ΒΑΒΑ 



 Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο