Radio

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



When we worship God, when we pray, what should be our approach? Bhagawan gently and lovingly elucidates to us today.
You should not pursue spirituality with any end result in mind. One who works for wages is a worker and not an owner. The daily wage earner will not have any ownership or interest towards completing the tasks. He or she will worry about being present till the schedule, collect their wages and leave. Thus, he or she thinks that they are separate from the organisation. In your home, the wife or the children do their respective duties, but do not demand any wages. The wife does not ask any sort of income for the activities she does. She discharges her responsibility with purity and perfection, and takes care of everything at home. One who prays, just for a result is like that daily wage earner. One who enjoys the feeling that God is his own, and that God is within them, is like the owner. Aspire to become owners and not servants.

- My Dear Students, Vol 3, Ch 6, Jun 27, 1989

Consider all your acts as worship. Duty is God, Work is worship, whatever happens accept it gladly as His handiwork.
                     -BABA


Όταν λατρεύουμε τον Θεό, όταν προσευχόμαστε προς Αυτόν, με ποιον τρόπο πρέπει να το κάνουμε; Ο Μπάγκαβαν με λεπτότητα, ευγένεια και αγάπη μας το αποσαφηνίζει σήμερα. 

Δεν πρέπει να επιδιώκετε την πνευματική ζωή έχοντας κατά νου ως στόχο σας κάποιο τελικό αποτέλεσμα. Ο άνθρωπος, που εργάζεται για το μεροκάματο, είναι απλός εργάτης, δεν είναι ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης. Ο μεροκαματιάρης δεν είναι ιδιοκτήτης ούτε παίρνει τόκο ως αμοιβή για την εκτέλεση των καθηκόντων του. Νοιάζεται για την απασχόλησή του μέσα στο καθορισμένο ωράριο, παίρνει το ημερομίσθιό του και αναχωρεί από τον τόπο της εργασίας του. Συνεπώς, πιστεύει ότι είναι ξεκομμένος, κάτι το ξεχωριστό, από τον οικονομικό οργανισμό όπου εργάζεται. Στο σπίτι σας, η σύζυγος ή τα παιδιά εκτελούν τα αντίστοιχα καθήκοντά τους, αλλά δεν απαιτούν καμιά αμοιβή. Η σύζυγος δεν ζητά κανενός είδους εισόδημα για τις δραστηριότητες που επιτελεί. Εκτελεί τις υποχρεώσεις της με ειλικρίνεια, αγνότητα και τελειότητα, και φροντίζει για τα πάντα μέσα στο σπίτι. Εκείνος που προσεύχεται, για να επιτύχει απλά και μόνο κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα, μοιάζει με τον μεροκαματιάρη. Ο άνθρωπος που χαίρεται την αίσθηση ότι ο Θεός είναι κάτι δικό του, ότι ο Θεός είναι πάντα μαζί του και βρίσκεται μέσα του, αυτός ο άνθρωπος μοιάζει με τον ιδιοκτήτη. Αποκτήσετε, λοιπόν, αυτή τη μεγάλη φιλοδοξία να υψωθείτε στο επίπεδο της νοοτροπίας του ιδιοκτήτη, όχι του υπηρέτη.   

Να θεωρείτε όλες τις πράξεις σας ως λατρεία προς τον Θεό. Το καθήκον είναι Θεός. Η Εργασία είναι λατρεία. Ό,τι και αν συμβαίνει να το δεχόσαστε περιχαρείς ως έργο των χειρών Του.   
                                        -ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο