Radio

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ...




 H παιδεία , λέει ο Σάι Μπάμπα, είναι μια σιγανή διαδικασία,  όπως το άνθισμα ενός λουλουδιού, που το άρωμα του γίνεται εντονότερο και πιο αισθητό,  καθώς ένα ένα τα πέταλά του ανοίγουν μες στη σιγαλιά ώσπου ν' ανθίσει ολόκληρο το λουλούδι.

Τα παιδιά είναι ο θησαυρός κάθε κράτους. Αυτά είναι οι κολόνες πάνω στις οποίες χτίζεται το μέλλον της κάθε χώρας. Είναι οι ρίζες του δέντρου που θα προσφέρει τους καρπούς της εργασίας, της πίστης και της γνώσης στις επόμενες γενιές.

Το νίοφυτο αυτό δεντράκι θα πρέπει να το φροντίζουμε ώστε ν' αναπτυχθεί. Πρέπει να το ποτίζουμε, να το λιπαίνουμε και να το προσφυλάσσουμε απ' τα παράσιτα και τα ζιζάνια που απειλούν τις ρίζες του.

Γι' αυτήν την εργασία πρέπει να επιλέγονται παιδαγωγοί που θα προσφέρουν με ευσυνειδησία τις υπηρεσίες τους στους μαθητές. Θα πρέπει να έχουν την βαθιά πεποίθηση ότι το έργο τους που τους έχει ανατεθεί είναι μια  ιερή αποστολή. Στόχος τους είναι να φέρουν στην επιφάνεια ότι καλύτερο έχει μέσα του κάθε  παιδί απο κάθε άποψη: φυσική, διανοητική και πνευματική. 

Κι αυτό γιατι ο άνθρωπος, για να είναι ολοκληρωμένος πρέπει να κάνει κτήμα του δύο τομείς της γνώσης : τις γνώσεις που αφορούν τη ζωή του μέσα στον υλικό κόσμο και την Γνώση , που έχει να κάνει με τον κόσμο του πνεύματος.
Η επιστήμη και η πνευματικότητα, είναι σαν τα δύο μισά μιας σφαίρας. Κανένα δεν είναι πλήρες και ολοκληρωμένο διχως το άλλο...



ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΗΘΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο