Radio

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What should be our attitude in everyday life, our approach to our possessions and relations? Bhagawan lovingly and crisply explains to us today.
Shed the feeling of ‘mine’ and ‘yours!’ - these attitudes are only for temporary identification. Everything is ‘His’ - that is the eternal truth. Be like the headmaster of a school who takes temporary charge of the furniture in the school. The headmaster treats the furniture with diligence and hands over the items when he is transferred or retired. Treat all people and objects, entrusted and endowed to you with due care and diligence as the headmaster treats the furniture. Be always aware that they do not belong to you! Be always aware that the final checking-up is imminent. Have your accounts ready for inspection and handover, and be ready; wait for that moment with joy!
- Divine Discourse, Nov 23, 1961.
Practice the attitude of offering every act at the Feet of God as a flower is offered in worship.
                                                                      -BABA


Πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε στην καθημερινή μας ζωή, και ποιος πρέπει να είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα που αφορούν τα υπάρχοντά μας και τις σχέσεις μας; Ο Μπάγκαβαν με αγάπη και με σαφήνεια μας το εξηγεί σήμερα.
  
Ελευθερωθείτε από το αίσθημα και την αντίληψη ότι τούτο είναι «δικό μου» ή είναι «δικό σου!» - αυτές οι συμπεριφορές, εκφράσεις και αντιλήψεις προορίζονται μόνο για προσωρινή ταυτοποίηση και για συνεννόηση. Τα πάντα ανήκουν στον Κύριο – αυτή είναι η αιώνια αλήθεια. Να συμπεριφέρεστε σαν τον διευθυντή του σχολείου, οποίος αναλαμβάνει πρόσκαιρα την ευθύνη για τα έπιπλα του σχολείου. Ο διευθυντής αυτός επιμελείται και φροντίζει τα έπιπλα και τα παραδίδει όταν μετακινηθεί σε άλλο σχολείο ή αποσυρθεί  από την υπηρεσία. Να μεταχειρίζεστε τους ανθρώπους και τα αντικείμενα, που σας έχουν εμπιστευθεί ή με τα οποία σας έχουν προικίσει, με την αναγκαία φροντίδα και επιμέλεια, όπως ο διευθυντής του σχολείου σχετικά με τα έπιπλα. Να είσαστε πάντα επάγρυπνοι και να ξέρετε ότι αυτά τα πρόσωπα και τα πράγματα δεν σας ανήκουν. Να είσαστε πάντα επάγρυπνοι και να ξέρετε ότι ο τελικός έλεγχος είναι πάντοτε επικείμενος ή αναμενόμενος. Να είσαστε προετοιμασμένοι και να έχετε τους λογαριασμούς σας ενήμερους και έτοιμους για επιθεώρηση και παράδοση. Να αναμένετε τη στιγμή του ελέγχου γεμάτοι χαρά!    


Να συμπεριφέρεστε προσφέροντας πάντοτε κάθε πράξη σας στα πόδια του Θεού, όπως προσφέρετε στη λατρεία ένα λουλούδι.
                                         -ΒΑΒΑ



Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο